lauantai 15. joulukuuta 2012

Ympyrä sulkeutuuPäivät loppuvat kesken. Sarvet päässä ajeltiin kohti pohjoista, mutta jatkuvat tietyömaat hidastivat menoa. Päivän saldoksi jäi säälittävät 350km. Otimme yöpaikan Australian pihvikaupungista Rockhampton ja Metro Motel 110$. Saimme todella ystävällistä palvelua, polskia uima-altaalla ja hienot överimätöt naapurihotellissa. 

Mixed Grill


Vielä oli 1000km ajettavaa. Talla pohjaan ja löysimme itsemme reilu 700km myöhemmin Townsvillestä. Ridgemont Executive motelli tarjosi huoneen 99 dollariin. Perus motelleja pari viimeistä. 
Täällä aurinko nousee ärsyttävän aikaisin. Nousin puoli viideltä ja kurvailin läheiselle kukkulalle. Melkein hävetti mennä autolla kun tie ylös oli tukossa reippaista aamulenkkeilijöistä. Maisemat olivat kyllä hyvät. 

Auringon noustessa kivikosta kömpi pari uneliasta telttailijaa
Takaisin sademetsässä


Josephine Falls. 
Jännä tunne olla takaisin Cairns:ssa mistä reilu 4 viikkoa sitten lähdettiin. Vois heittää toisen kierroksen vaikka samantien. 
Kohti viimeistä yöpaikkaa "On the Beach apartments" Trinity Beachilla 104$. Nämä huoneistot on kyllä tosi mukavia hintaansa nähden. Löytyy pelit ja vehkeet kokkailla omat eväätkin, mutta viimeistä iltaa kun viedään niin syötiin hienosti pihalla. Kaupasta vielä omat viinit messiin. Tämä oli ihan uutta meille, monessa paikassa voi tuoda omat viinit mukaan. Jotkut paikat veloittavat "avausmaksun' meille 5$ =)

Harmittaa kun jää koralliriutan tutkimiset ja snorklaukset seuraavaan kertaan. Samoin sukulaisten moikkaaminen Brisbanessa. Seuraavalle kerralle osataan varata aikaa reilusti lisää ja dollareita miljoona =)

Saimmepahan tutkittua tällä reissulla Outback:n erämaata hieman paremmin ja sieltähän ne reissun parhaimmat muistotkin jäi. Samoin paikallisten kanssa samoilu Omeon vuoristokylässä. Yorkeys Knobin gangstereita muistelen myös lämmöllä =)

Tuli ehkä haukattua liian iso pala tuon ajamisen määrän suhteen. 
12130km ja n.360km päivässä.
Autossa istumista kertyi 167 TUNTIA!
Keskinopeus 70km/h ja keskikulutus 8,5l/100km.

Australian maaperällä meni rahaa 7785$ eli n. 236$ päivässä. Sampopankin 1€=1.2$. Lennot 2740€ + auto 1180€

Halvin bensa 1,27$ (Adelaide)
Kallein 2,20$ (Kings Canyon)
Halvin yöpaikka 50$ (airbnb Adelaide)
Kallein ZigZag Motel 135$ (Lithgow) 

Matkustaminen kottiinpäin kesti mukavat 26 tuntia. Ensimmäinen lento oli myöhässä ja toinen vielä enemmän joten juoksemaan jouduttiin. Näin ollen suurta ihmetystä aiheutti perille asti saapuneet matkatavarat. 
Vieläkään ei ole kertaakaan reissussa hävinneet matkatavarat eikä koskaan ole puhjennut rengas autosta (kopkop). 

Täällä kotona Vantaalla sataa jotain valkoista juttua suoraan naamaan...

Päivitys 13.6.2013

Loisto reissu. Tahtoo takaisin.
Sain kasattua roadtripistä videon.

Great Australian Road Trip Time LapseEi kommentteja:

Lähetä kommentti