tiistai 20. marraskuuta 2012

Alice Springs ja eteenpäin


Lähdettiin hyvissä ajoin räkäisestä Wauchopesta, suuntana erämaan keskusta, Alice Springs.
Matkaa oli vaivaiset 400km. Aikaisin aamulla näkee monenmoista liskoa tiellä lämmittelemässä. Valitettavasti pari näistä juoksi suoraan auton alle päättäen päivänsä suomituristin ohjaaman maasturin renkaaseen =(
Alicesta bongasimme taas airbnb:n kautta mukavan ja hyvännäköisen pariskunnan talosta huoneen 47€ hintaan. Heitimme kamat tukikohtaan ja kävimme kylillä taas vaateostoksilla. Mitään ei kyllä tullut ostettua joten ihan hyvä reissu. Bongasin täkäläisittäin erittäin hyvän tarjouksen meksikolaisesta sol-oluesta, 41$ lava. Pakkohan se oli ostaa ja 25l cooleri myös jotta pysyy oluset viileänä 40 asteen paahteessa.


Iltasella isäntäpariskunta grillasi meille kunnon hampurilaiset ja jutusteltiin niitä näitä. Selvisi myös miksi paikalliset aboriginaalit vain hengailee varjoisilla alueilla ja tarkkailee ympäristöä. Ei niillä ole muutakaan tekemistä kun eivät käy töissä! Alkuperäisasukkaat ovat olleet täällä eristyksissä pienen iäisyyden. Heidän, valkoisen miehen ja teknologian kohtaamisesta on vasta muutama vuosisata. Ennen valkoista miestä joku perheestä kun sai saaliikseen kengurun, toi sen kotiin niin kaikki saivat siitä osansa. Nykyään sama tapahtuu jos joku heistä erehtyy rehellisiin töihin, on tilipäivänä monta kättä ojossa, sukulaisia myöten. Lapsille ei kukaan ole opettanut oikeata tai väärää tai mitään muutakaan nyky-yhteiskunnallista toimintatapaa, eivätkä he käy koulussa. Voi olla että lapsella ei iskät ja äiskät, mummot ja papat ole käyneet päivääkään töissä.
Sitten vielä kuningas alkoholi. Me muut "sivistyneet" ihmisethän ollaan juotu viinaksia hyvällä menetyksellä jo iät ja ajat, mutta aboriginaaleille sekin taitaa olla uusi juttu ja heille se voi vaikuttaa erilailla.

Aamulla herätin Suvin viideltä ja sanoin että nyt pitää lähtä kiikkumaan vuorelle. Mount Gillen kohoaa n.800 metriin muutaman kilometrin pääsä Alicen keskustasta ja on korkein kohta lähimaastossa. Aamulla oli mukavan viileät 22 astetta lämpöä ja lähdettiin kokeilemaan kuntoamme vuorelle haikkaamiseen. Aina hyvä idea juoda reilusti olutta ja lähteä seuraavana aamuna vuorelle kiikkumaan! Ei otettu paineita onnistumisesta ja ikään kuin vahingossa pääsimmekin huipulle asti! Matka ei ollut helppo ja tuntui todella vaaralliselta. Varmasti yksi hienoimpia kokemuksia tällä reissulla. Olen myös Suvista erittäin ylpeä, kova likka =)Puolitoista tuntia meni ylöspäin ja vajaa tunti alaspäin. Yllätys että alaspäin oli helpompi tulla ;-)

Simpson´s GapTankki täyteen surkeinta ja halvinta löpöä ja nokka kohti Kings Canyonia. Lähdettiin taas oikomaan ja löydettiin itsemme 200km huonokuntoiselta sorapätkältä. Tämä oli jo paljon parempi kuin se edellinen.
Majoittauduttiin Kings Canyon Resortin hostelliloukkuun 112,5$ hintaan. Pelkkä huone jossa parisänky, jääkaappi ja telkkari. Mitäpä sitä muuta voi vaatiakkaan =)
Uutisissa ihmetellään Queenslandin itärannikon myrskyjä ja Justin Bieberin & Selena Gomezin parisuhdehässäkkää, onkohan ne yhdessä vai ei…?
Perus motellihuone täällä omalla vessa/ suihkulla maksaa jo 200$ niin pakko vähän tinkiä laadusta.
Illan pimetessä pienet maastopalot hohkasivat hienosti kanjonin rinteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti