tiistai 20. marraskuuta 2012

Red Centre


Heräsimme taas tunti ennen aurinkoa ja matkasimme Kings Canyonin patikointireitille n.6km. Reitti alkaa mukavasti parinsadan metrin jyrkällä nousulla. Puolivälissä joku kovakuntoinen hippi juoksi meidän ohi. Luultiin olevamme ensimmäisten joukossa ihailemassa auringonnousua, mutta ylhäällä oli jo ryhmä saksalaisia aamupalalla. Miten ihmeessä nuo mummot ja papat kerkiää joka paikkaan?

Nautittiin mukavasta säästä, maisemista ja kärpäsistä. Pörriäisiä alkaa tosissaan olemaan jo kiusaksi asti. Nämä eivät olekkaan mitään normikärpäsiä vaan itse paholaisen suunnittelemia otuksia jotka tähtäävät ensimmäisenä silmiin ja korviin! Myös suu ja nenä kelpaavat.
Onneksi meillä on tuollaiset NASA:n suunnittelemat tyylikkäät kärpäshatut! Herättävät huomiota ja kateutta!Seuraava kohde oli luonnollisesti Uluru ja Ayers Rock. Kaivattiin vähän jännitystä elämään ja ajettiin kylille ilman huonevarausta. Onneksi nyt ei ole sesonkiaika ja saimme huoneen ilman rukoilua tai konkurssia. Täällä maksaa perusmotelli jo 250$ joten meille ainut järkevä vaihtoehto oli 4 hengen jaettu huone 80$ hintaan. Kaikki muukin on mukavasti ylihinnoiteltua. Onneksi löytyy iso yhteiskeittiö vermeineen jossa meidänkin mikroruoat valmistuivat.

Meidän seurana huoneessa oli engantilainen reppureissaaja neiti. Oli vähän pettymyt 160$ maksaneeseen kiertueeseen johon sisältyi bussikuljetus Kata Tjutalle 40km päähän patikoimaan (ilman opasta) ja katsomaan auringonlaskua (jota ei näkynyt) sekä lasillinen viiniä.

Ayers Rock teki kyllä vaikutuksen. Se on iso kivi keskellä ei mitään. Kata Tjuta (Olgas) komeili myös horisontissa. Ajelimme kiveä ympäri ja odotimme auringonlaskua. Laskihan se mutta pilviverhon taakse, joten maaginen värishow jäi nyt näkemättä..

Taustalla Mt.ConnorReitti ylös on jyrkempi miltä näyttää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti