sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Oodnadatta Track!


Päästiin matkaan heti aamupalan jälkeen klo 8:00 määränpäänä Oodnadatta Track:n päätepysäkki Marree. Tie alkaa 200km luoteeseen kylästä nimeltä Marla. Koko pätkän pituus on hieman yli 600km. Meillä oli siis nieltävänä Outbackin pölyjä 400km verran. Tie oli suurimmalta osin hyvää pätkää ja matkan varrella paljon nähtävää. Erityisesti hymyillytti "Pink Road Housen" sinne tänne ripottelemat hauskat tienvarsirekvisiitat kuten pinkiksi maalattu kassakaappi jonka kyljessä lukee "stay safe" =)
Australian teillä on muutenkin vähän väliä varoituksia ja kehoituksia "Drive Safe" ja "Drowsy Drivers Die" tai "Take a Brake and Arrive Alive" tyyliin kehoituksia.


Lonely Grave


Vanha Ghan rautatie ei ole enää käytössä

Saneerausta vailla?

Ekat emut


22 asteen haloPuolivälissä matkaa kävimme yhdellä William Creekin legendaarisessa hotellissa. Päätin kokeilla jotain uutta olutta. En muista nimeä, kotkan kuva siinä oli ja huomasin tilanneni viskikolan tölkissä! Suville tuli siis vähän pitempi ajopätkä =)

Pubin seinät olivat täynnä ihmisten jättämiä käyntikortteja, kuvia, sakkolappuja ym. roinaa.


Jätettiin omatkin tagit seinälle
Autonromut on halvempi jättää erämaahan kuin hinauttaa pois

Lake Eyre koko kuivassa komeudessaan

Keskellä erämaata on omaperäisiä taideteoksia. Kyhäelmät on kasattu romuista mitä teiden varsilta löytyy =)


7 tunnin ajorupeaman jälkeen saavuimme ehjänä Marree:n pieneen sadan asukkaan kylään. Kylässä on ollut muinoin kovastikin vipinää kun vanha Ghan rautatie oli vielä käytössä. Silloin riitti vanhalla Marree Hotellillakin asiakkaita. Nyt meitä oli vain muutama. Hotellin takapihalla on uusia parakkeja, pariskunnalle hintaan 130$. Taas kallein tähän mennessä mutta todellakin sen arvoinen.
Aavikon pölyt oli hyvä huuhtoa muutamalla olusella hotellin baaritiskillä tai käytävän sohvilla röhnöten. Paikan isäntä oli yksi vieraanvaraisimpia tällä reissulla.
Hotelli on täyteen buukattu aina kun Lake Eyre tulvii. Nyt on muutama hyvä vuosi takana, mutta tällä hetkellä järvi on melko kuiva.
Saimme naapureiksi taas saman pariskunnan mitä Oodnadatassakin =)

Marree Hotel


Sinne siis!

Sad train

Kämpänvartija!
 Heräsin jälleen kuvailemaan tähtitaivasta mutta hiippailut pimeässä keskeytyi kun koripallokentän valot lävähtivät päälle ilmeisesti ajastuksella, kello 4 yöllä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti