tiistai 27. marraskuuta 2012

Sivistyksen pariin


Tere!

Otimme yöpaikan Port Wakefield:n holiday cabins mestasta. Oikein mukava pikkukylä ja majapaikan ukko halusi maksun kämpästä 100$ käteisenä. Mikäs siinä, ei varmaan veroja maksele =)
Vähän ihmetytti kun ukko hävisi saman tien baariin meidän rahojen kanssa muka avainta hakemaan… Tulihan se sieltä takaisin ja pääsimme hienoon kämppäämme. Pesukoneet ja kaikki.

Matkan varrella joku todella pitkä laituri. 1200m.



Aamulla 100km ajon jälkeen olimme Adelaidessa. Bensa maksaa 1,3$. Mahtava päästä eroon outbackin riistohinnoista! Vaatii kyllä totuttelua tämä ihmisvilinä. Suvikin pääsi hemmottelemaan itseään 4 tunnin shoppailun muodossa! Joulua tyrkytetään joka tuutista. Ei ole kyllä yhtään sellainen tunnelma että joulu olisi tulossa, täällähän on kesä ja kuuma!



Yritimme edellisenä yönä metsästellä yöpaikkaa taas airbnb:n kautta ja Emma täti sieltä iloisesti vastasikin että voitte olla hänen luona vaikka ilmaiseksi! Meille piti olla avain jemmassa kun hän ei ole kotona, mutta avainta ei näkynyt ja akka ei vastannut puhelimeen. No etuovi oli kuitenkin auki ja kurkattiin sisälle. Paikka oli sen näköinen että 2 viikkoa on juhlia pidetty ja emäntä ite kuorsaa sängyssään ja puhuu sekavia, kello oli 5 iltapäivällä. Ei akka herännyt joten jatkettiin yöpaikan metsästämistä =)

Ihan kohta =)


Adelaiden kadut tuli tutuksi kun suhailtiin loppuilta edestakas yöpaikan ja pizzahut:n toivossa. Booking.com kautta päädyttiin hienoon Granada Motelliin 85$ yö. Tiskin täti yritti ensin jallittaa meiltä ylihintaa ja siinä hetken neuvoteltuamme saimme peräti kaksi luokkaa paremman huoneen tuohon samaan hintaan. Pizzatkin löytyivät joten mikäs siinä oli lomaillessa.

Aamulla suhailimme Mt. Loftyn näköalapaikalle.



Adelaidesta ja ihmisistä huokuu sellainen rento meno. Jengi polkee fillarilla ja hymyilee. Aurinko paistaa ja vettä sataa.

Kävimme vielä aamulla Rundle Mall ostoskeskuksessa menoa ihmettelemässä. Suvi hypistelee rättikaupassa ja minä otan olutta terassilla, hyvä diili =)



Mustia joutsenia River Torrensin varrella
Ajankuluksi kävimme vielä paahtamassa päänuppeja Botanic Garden ulkoilmapuistossa, kasveja sieltä täältä. 





Yöpaikka löydettiin taas airbnb:n kautta. Robertilla sattui olemaan ylimääräinen huone 50$ hintaan. Tyyppi oli perus rento aussi/ huumepoliisi.  Auringonlasku katsottiin rannalla ukkoskuurojen ympäröimänä, olipahan sekin kokemus =)


Joopajoo onhan tässä tullu istuttua kokonainen päivä aloillaan ja kova kaipuu taas tien päälle. Seuraavaksi  "Grampians National Park" 500km kaakkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti