perjantai 16. marraskuuta 2012

DinoTrail


Hyvin nukutun yön jälkeen päästiin liikenteeseen aamu 7 ja nokka kohti kaivoskaupunkia Mt.Isaa. Puuduttavaa suoraa tietä ja pikkukyliä. Olishan tuota jossain jotain nähtävyyksiäkin, mutta kunnon roadtrippaajat eivät niitä jouda katselemaan. Kovasti mainostivat dinosauruksilla ja jossain vähän eteläpänä (Winston, lonely planet) niiden jälkiä pääsisi katselemaankin, mutta nyt ei kerkeä.
Maisemasta huomaa että metsäpalot ovat yleinen riesa täälläpäin. Lämpöäkin on vaivaiset 40c.

Vaikea uskoa että tälläkin kuivalla pätkällä vois tulvia kahteen metriin...

Pitkä rekka 53,5m
Tylsä tie


Tiensä mukainen roskis
True


Kenguruita näkee raatoina enemmän kuin elävänä


Kuivaus olisi maksanut 6$. Pihtailemalla ja 3 vyöllä 0$.

Kauas on pitkä matkaMt.Isa saavutettiin erittäin tylsän ajopäivän jälkeen, n. 600km. Matkalta soitettiin ja varattiin mökki Mt.Isa Caravan Parkista 100$ hintaan. Varattiin etukäteen koska pimeän tullen on ikävä etsiä majoitusta ja monet ovat jo täynnä. Täällä kaikki yöpyminen maksaa maltaita. Johtunee isosta kaivostoiminnasta. Tavan duunarit ajelee Land Cruisereilla. Ihmekkös tuo jos tienaa sen 200k vuodessa, mutta ovat kyllä työmiehet sen näköisiäkin että kuparia ja sinkkiä kaivetaan yötä päivää. Suomalaisilakin on täällä historiaa. 2. maailmansodan aikaan kaikki natsisaksan liittolaiset tuli häätää/vangita Australiassa, mutta suomalaiset olivat sen verran kovia kaivosäijiä että niiden annettiin olla ja elää rauhassa! =)
Mökissä oli mukavat 36 astetta lämmintä. Vasta monen tunnin ilmastointi sai asteet siedettävälle tasolle. Täällä on siis melko tuskaisen kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti