sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Takamaille!


Coober Pedy oli miellyttävä kaupunki, tykättiin molemmat tosi paljon. Lämpötila oli aamulla ennätyksellisen alhainen 19 astetta!Pitch Black elokuvasta


Ennen hiekkateille siirtymistä käytiin vielä opaalikaupoilla =)
En osaa selittää mikä tuossa erämaassa ja horisonttiin jatkuvissa hiekkateissä minua kiehtoo.. Nyt ollaan kuitenkin suurenmoisen suunnittelun kera täällä ja hyvä fiilis.

Auton renkaista kannattaa vähentää paineita n.25psi asti, autosta riippuen. Tämän kun olis tiennyt jo aikaisemmin niin olisi säästynyt monelta tärinältä. Meno oli suorastaan mukavaa ja leppoisaa leveällä sorapätkällä. Ennen takamaille lähtöä kannattaa myös ilmoitella jollekkin tutulle minne on menossa. Poliisilaitoksella sanottiin että on sen verran tiuhasti liikennöity pätkä että ei montaa tuntia tarvitsisi apuja odotella. Laiteltiin kuitenkin Suvin serkulle viestiä Sydney:n pohjoispuolelle.

Coober Pedystä kohti Oodnadattaa ensimmäisenä tulee Moonplain. Joka puolella samannäköistä erämaata horisonttiin asti, mahtavaa! Taivas on sinisempi.
Pian käännyttiin maisemareitille, vähän huonokuntoisempi pätkä joka vie Painted Desert nähtävyyksien läpi. Huikeita erämaa-maisemia jälleen kerran. Näin matkaa Oodnadattaan tuli n.250km.


Painted Desert
Varattuna oli parakki kylän menomestan "Pink Road House" karavaaniparkista 110$. Oikein hieno luukku kaikkine tarvikkeineen! Pink Road House on sesonkiaikaan (suomen kesä) täyteen buukattu. Talon isäntä menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa jokin aika sitten ja nyt pulju on myynnissä. Hmmm…Asukkaita kylässä on 250, kulkukoiria varmasti saman verran ja hävyttömästi kärpäsiä. Kärpäset on täällä paljon kiukkuisempia kuin muualla. Kun yrität häätää yhtä pörriäistä autosta niin kaksi tulee tilalle =)
Kännykkä ei luonnollisestikkaan kuulu täällä. Porukka kommunikoi radiolla ja lankapuhelimilla. Nettiin pääsi 6$ tuntihintaan.

Otettiin rennosti omalla verannalla auringonlaskua katsellen ja vähäisiä oluita hörpäten. Naapureiksi ilmaantui keski-ikäinen rento pariskunta. Isäntä oli jonkin sortin herra isoherra. Etelä Australian parlamentin jäsen tai jotain. Työkeikalla lupailemassa Outback:n ihmisille mm. parempia nettiyhteyksiä.

Heräsin aamuyöllä kolmelta ihannoimaan eteläistä tähtitaivasta. Näkymät vastasivat melko hyvin odotuksia. Magellanin pilvet näyttivät haaleilta utuläiskiltä. Tiesin toki että ne ovat linnunradan seuralaisgalakseja ja voi vain ihmetellä mikä meiniki siellä on…
Etelän risti löytyi pienen etsimisen jälkeen ja yllätyin kuinka hyvin pohjoisen tuttu tähtitaivas näkyi myös. Tarkemmin kun ajattelee niin tottakai se näkyy mutta hassusti väärinpäin. Vaikka selän takana oli katuvalaistusta niin huomasi kyllä että oltiin kaukana kaikesta muusta asutuksesta. Seuraavaan kylään kun on se 200km matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti